Måndag 23 juli - Mystiken i en annan värld

 

Jag är en bokmal. När jag berättar det för andra människor brukar jag ibland få svaret ¨jag med¨. Men aldrig har jag stött på någon som slukar böcker på samma sätt som jag gör. Vem skulle ibland välja bort umgänge med vännerna, utflykter eller andra upplevelser till förmån för att få stanna hemma och läsa en bok en ledig dag? Jag gör det. Och har gjort det ända sedan jag var riktigt liten. Kusinerna försökte släpa mig till badstranden på Fiskebäckskil och till slut fick jag oftast ge med mig. Men jag längtade efter stunden då jag skulle få fortsätta läsa. För det som skedde i den där andra världen var ju så himla spännande. Där fanns ingenting som inte var möjligt. Och det gör det fortfarande inte. Det är kanske därför läsandet ger mig så mycket. 

 

Idag är jag långt ifrån den lilla flickan som var så himla tråkig och alltid satt med näsan i en bok. Men att få uppleva nya världar genom böckerna ger mig en avslappnad känsla och triggar min fantasi på ett sätt som inget annat gör. 

 

Efter mina åtta timmar framför arbetsdatorn idag åkte jag hem. Powerwalk och matlagning var snabbt avklarat och sedan kunde jag äntligen ge mig i kast med min nuvarande bok ¨Himmel över London¨ av Håkan Nesser. Han har ett starkt språk. Jag är inte den som lägger märke till om en författare har ett medelmåttigt språk i sin text. Men jag lägger märke till om det är exceptionellt dåligt eller riktigt bra. Och detta är riktigt bra. Knappt hundra sidor in har själva storyn inte riktigt tagit form ännu men boken är medryckande. 

 

Det börjar mörkna utanför. Maken håller på med sin passion, fotografering, och katten sover. Och jag? Jag skall gå in i en ny värld och stanna där tills ögonen faller ihop för idag. 

 

Translation: In my life I have met a lot of people who have enjoyed reading. But I have never met anyone who has been as much of a bookworm like me. Entering a new world through a book really makes me happy. At the moment I am reading a book by the swedish author Håkan Nesser and it is already proving to be a capturing story written in a strong language. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0